Onderzoek

Onderzoek 2014
Naar aanleiding van het succesvolle onderzoek vorig jaar naar de sector Digitale Infrastructuur in Nederland is gekozen voor een vervolgonderzoek. Het nieuwe onderzoek beoogt de resultaten van vorig jaar te actualiseren en een nadere kwantitatieve onderbouwing te geven van de economische waarde van de sector Digitale Infrastructuur. Met andere woorden, het nieuwe onderzoek dient inzicht te geven in de mate waarin de sector Digitale Infrastructuur bijdraagt aan de Nederlandse economie. 

 

DHPA/ISPConnect Hostingonderzoek 2014
Elk jaar laat de DHPA dit onderzoek uitvoeren met als doel het verkrijgen van structureel inzicht in de ontwikkelingen van de Nederlandse cloud- en hostingsector. Voor deze vierde editie hebben de DHPA en branchevereniging ISPConnect de krachten gebundeld.

Onderzoek 2013
De DHPA doet elk jaar marktonderzoek naar de ontwikkelingen in de sector . De rapporten uit 20112012 en 2013 vindt u ook hiernaast.

In 2013 heeft de DHPA samen met onderzoekspartners AMS-IX, ECP, Rabobank en Deloitte onderzoek gedaan naar het economisch belang van de infra sector. Dit onderzoek werd op het ECP jaarcongres van 14 november gepresenteerd en is eind december gepubliceerd in o.a. DatacenterWorks.

De achtergrond en belangrijkste conclusies van dit onderzoek vindt u hier in het begeleidend persbericht