Imago & Onderzoek

De rol en betekenis van de Nederlandse online infrastructuur sector, i.e. de datacenter- en hosting sector is relatief onbekend bij publiek, bedrijfsleven, overheid en politiek . Dat is jammer, want Nederland heeft een Europese toppositie op het gebied van online infrastructuur. Het ecosysteem rond de AMS-IX, de grootste Internet Exchange ter wereld, heeft in ca 15 jaar geleid tot een bloeiende sector met honderden kleine en grote hosting en cloud bedrijven. Nederland heeft daarmee een prima uitgangspositie als basis voor europese- en wereldwijde e-commerce.

Daarnaast heeft de term “hosting” niet altijd een positieve associatie. Het landschap van hosting bedrijven is divers, er is veel keus en nog weinig transparantie. Afnemers van hosting hebben daarom soms moeite met het kiezen en bepalen van kwaliteit.

De DHPA zet zich in voor transparantie, kwaliteit en professionaliteit. DHPA deelnemers onderscheiden zich met deze kernwaarden, verankerd in de DHPA code of conduct. Afnemers kunnen daarom met een gerust hart diensten afnemen bij DHPA deelnemers.

DHPA/ISPConnect Hostingonderzoek 2014
Elk jaar laat de DHPA dit onderzoek uitvoeren met als doel het verkrijgen van structureel inzicht in de ontwikkelingen van de Nederlandse cloud- en hostingsector. Voor deze vierde editie hebben de DHPA en branchevereniging ISPConnect de krachten gebundeld.

 

Onderzoek 2013
In 2013 heeft de DHPA samen met onderzoekspartners AMS-IX, ECP, Rabobank en Deloitte onderzoek gedaan naar het economisch belang van de infra sector. Dit onderzoek werd op het ECP jaarcongres van 14 november gepresenteerd en is eind december gepubliceerd in o.a. DatacenterWorks.

Het doel van het imago programma van de DHPA is:

  • Het onder de aandacht brengen van de sector bij publiek, politiek en media.
  • Educatie over de werking van de sector.
  • Het doen van onderzoek naar de rol en betekenis van- en ontwikkelingen binnen de sector.
  • Het promoten van professionaliteit, kwaliteit en transparantie bij deelnemers en partners.
  • Het behartigen van belangen van deelnemers naar stakeholders.